teaterX_top

Nu är det dags för #projektledarnas årliga julavslutning. Julmingel och tilltugg i sann julanda, tillsammans med något alldeles extra – Teater X!

Teater X kommer att ge oss en interaktiv föreställning där vi får möjlighet att lära av varandra genom att dela upplevelser om hur det är att jobba i projekt och som (projekt-) ledare. Teater X skådespelare lyssnar till berättelserna och gestaltar dem på scenen genom improvisation.

Playback är interaktiv teater i flera dimensioner; sång, musik, poesi och dans. Våra spegelneuroner aktiveras. En oskriven föreställning växer fram i samskapandet mellan deltagare och skådespelare. Vi kan utlova både skratt och gråt!

När: 11 december 18.00-21.00

Var: Berghs, Sveavägen 34

OSA senast tisdag 9 december till hej@natverketprojektledarna.se.
Just nu får du ta med vänner/kollegor kostnadsfritt fram t.o.m. januari. Därefter är de välkomna som betalande medlemmar. Läs mer om medlemsskap >>
Anmälan är bindande, får du förhinder och med respekt för talarna ber vi dig att skicka en kollega i ditt ställe.

Mer om Playback och TeaterX
Direkt improvisation av publikens berättelser, här och nu = Playbackteater

Playbackteater skapades under 70-talet i USA och finns idag över hela världen med närmare 400 playbackgrupper som alla strävar efter att möta människors grundläggande behov av att få berätta, bli bekräftade och känna gemenskap.

Med spontanitet, lyhördhet och respekt för varje människas berättelse kan playbackteater skapa ett möte mellan människor. Alla har vi något att berätta och ofta känner vi igen oss i varandras berättelser. I playbackteater ryms både det roliga, det allvarsamma, det vackra och det dråpliga. Den personliga berättelsen gör det allmänmänskliga nära och levande. En spelledare (conductor) ställer frågor och är länken mellan publik och ensemble och lotsar berättelserna genom playbackteaterns former. I händerna på aktörer och musiker kommer berättelserna sedan till liv.

Teater X har funnits sedan 1999 och består av 12 medlemmar; aktörer, musiker och conductor. Gruppen gästspelar under hösten 2014 var tredje torsdag på Improvisation & Co för allmänheten och ger även föreställningar på företag, fester, kurser och konferenser, ofta i samarbete med organisationsutvecklare. För mer info om Teater X, se www.teaterx.se.

Några tidigare publikcitat: 
”Ni blåste mig av stolen, det var bland det bästa jag någonsin sett och hela upplevelsen var väldigt häftig”

“Helt fantastiskt. Vilken fingertoppskänsla, vilken hjärtfiber, vilken livsnärvaro.”

“Åh vad glad jag blev av kvällen!! Jag skrattade och grät, det var lättsinnigt och djupt. Läkande!!”

Share →